מהו תיקון 42 לחוק המע"מ?

התחרות הרבה, הבירוקרטיה והיבטי המיסוי השונים, הופכים יחדיו את משימת ניהול העסק העצמאי בישראל למשימה מאתגרת ומורכבת למדי, במיוחד עבור עסקים קטנים ובינוניים. על מנת לסייע ולהקל על עסקים אלו את ההתמודדות עם נושא המיסוי, קבע המחוקק מספר חוקים, וזה הזמן להכיר מהו תיקון 42 לחוק המע"מ.

המורכבויות והאתגרים שבניהול עסק עצמאי בישראל

ניהול עסק עצמאי בישראל נחשב למשימה מאתגרת למדי, כאשר אחד ההיבטים שזוכים למשקל רב בכל המורכבויות והאתגרים בניהול העסק קשור להיבט המיסוי, אשר מלבד שיעור המיסוי הגבוה, כרוך גם בהתנהלות בירוקרטית מסורבלת. ההכרה בחשיבות תרומתם של העסקים הקטנים והבינוניים לכלכלת ישראל, הביאה את המחוקק לאשר את תיקון 42 לחוק המע"מ.

 

מהו תיקון 42 לחוק המע"מ?

תיקון 42 לחוק המע"מ נועד להקל את ההתנהלות השוטפת של עסקים קטנים ובינוניים בכל הקשור לחובת הדיווח ותשלום המע"מ, כאשר עיקרי התיקון מתייחסים לנקודות הבאות:

מהו תיקון 42 לחוק המע"מ?
מהו תיקון 42 לחוק המע"מ?

מועד הוצאת החשבוניות

לפני התיקון, בעלי עסקים קטנים ובינוניים היו מחויבים להוציא חשבונית מס על פי דרישת הלקוח, גם אם העסקה אינה חייבת בדיווח מס, מצב שהביא את העוסק לשלם מע"מ לפני קבלת תמורה. על פי תיקון 42 לחוק המע"מ, הקונה אינו יכול לדרוש הוצאת חשבונית מס לפני התשלום.

כמו כן, תיקון 42 לחוק המע"מ הרחיב את האפשרות לדווח על עסקאות מבוססות מזומן גם על עוסקים במגזר היצרני וזאת תוך 14 ימים ממועד החיוב (ללא הבדל בין אם מדובר בעסקה על בסיס מזומן לבין עסקה על בסיס מצטבר).

 

ניכוי מס תשומות

על פי תיקון 42 לחוק המע"מ, ניכוי מס תשומות (קיזוז התשלומים ששילם העוסק עבור רכישת שירותים או מוצרים לעסק מחובת התשלום למע"מ) יתאפשר לכל עוסק פטור או מורשה תוך 5 שנים ממועד הוצאת החשבונית.

 

תיקון 42 לחוק המע"מ – החמרת הענישה

תיקון 42 לחוק המע"מ הביא איתו גם מספר עדכונים הנוגעים להחמרת הענישה על עוסקים שאינם מתנהלים כנדרש מול רשות המיסים, כאשר במסגרת תיקון 42 לחוק, תחול ענישה מחמירה על עוסק שפעל לא כשורה בניהול ספריו (אי דיווח / דיווח לא מדויק וכדומה) או שלא ניכה מס תשומות כנדרש – קנסות בשיעור של כ – 30% מסך מס התשומות.

 

כיצד תיקון 42 לחוק המע"מ מסייע לנו?

כאמור, תיקון 42 לחוק המע"מ נועד לסייע לבעלי עסקים קטנים ובינוניים בעיקר, כאשר הרחבת האפשרות לדווח על עסקאות שהתבצעו על בסיס מזומן, מסייעת בהתמודדות המאתגרת והבלתי נגמרת עם מחסור מזומנים ומצוקת אשראי, בעיה אשר נגרמה בשל הצורך להוציא חשבונית מס כבר במועד המכירה ועוד לפני קבלת התשלום.

על מנת להבין כיצד ואיך בדיוק תיקון 42 לחוק המע"מ משפיע על העסק שלכם, חשוב ומומלץ לפנות לשירותיו של משרד רו"ח מקצועי ומנוסה בתחום – משרד רו"ח יניב נשר, המעניק שירות למגוון חברות ועסקים, כך שתוכלו לקבל את הטיפול המיטבי ולהכיר את כל המידע החשוב בנושא.

שאלות ותשובות בנושא פתיחת תיק עצמאי

ניהול עסק עצמאי כרוך שלא מעט התמודדות עם נושאים מורכבים, אשר אחד הבולטים מביניהם הוא היבט המיסוי, הכרוך הן בשיעורי מס גבוהים והן בהתנהלות בירוקרטית שוטפת. מלבד זאת, התנהלות לא נכונה מול רשות המיסים, בין אם בשוגג ובין אם במזיד, עלולה לגרור בעקבותיה סנקציות ועונשים שונים.

במטרה להקל על עסקים קטנים ובינוניים, קבע המחוקק את תיקון 42 לחוק המע"מ, תיקון המתייחס בעיקר לשינוי מועד העברת התשלום (ממועד ביצוע העסקה למועד התשלום בפועל) ולהרחבת תקופת ביצוע ניכוי מס תשומות – עד 5 שנים ממועד הוצאת החשבונית.

היבט נוסף של תיקון 42 לחוק המע"מ כרוך בהחמרת הענישה על עוסקים אשר לא ניהלו כדין את ספריהם ו/או לא פעלו לניכוי מס תשומות כנדרש. כך, על פי תיקון 42 לחוק המע"מ, העוברים על עבירות אלו יהיו חשופים לקנסות משמעותיים, היכולים להגיע עד לסך של כ – 30% ממס התשומות.

תיקון 42 לחוק המע"מ מסייע בעיקר לבעלי עסקים קטנים ובינונים ובכדי להבין כיצד בדיוק התיקון לחוק מסייע לכם, חשוב ומומלץ לפנות לשירותיו של משרד רו"ח מקצועי ומנוסה בתחום, אשר יעניק לכם שירותי סיוע וליווי לאורך כל הדרך.

שיתוף ברשתות החברתיות
Facebook
Twitter
LinkedIn
חזרו לחלק שמעניין אתכם
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 11 ביקורות
×
js_loader