יעוץ השקעות

יעוץ השקעות נחשב לעניין חשוב ומהותי לכל אדם שמעוניין להשקיע בשוק ההון, בייחוד לאור העובדה שמערכות הייעוץ הבנקאיות סובלות מחסרונות רבים לעומת הייעוץ הניתן באופן פרטי. וכאשר מבצעים אותו מול רואה חשבון מנוסה שמחזיק ביתרונות משמעותיים, אפשר להיות בטוחים הרבה יותר בניהול ההשקעות שנחשב יעיל, מועיל ולא פחות חשוב – גם חוקי.

השקעות לאורך הפעילות העסקית וגם הפרטית

משבר הקורונה והריבית הנמוכה בעשור האחרון, הביאו רבים מהמשקיעים לחפש לעצמם אפיקי השקעות חדשים, בין היתר דרך השקעות בנכסים בלתי סחירים ותכנון תיק ניירות הערך מול גורמים מקצועיים נוספים. 

הדבר קורה במקביל לצמיחה משמעותית של הרשתות החברתיות, בהן כל אדם יכול להציג עצמו כמומחה ולפתות משקיעים חדשים להתעשרות קלה ובדוקה, בסדרת חצאי-אמיתות או הבטחות שאינן מקצועיות, המכתיבות מחדש את דפוסי ההשקעות בציבור ולעתים גורמות למפח נפש גדול. לא בכדי התעוררה בשל כך החשיבות לחיפוש אחר יעוץ השקעות מקצועי ואובייקטיבי.

 

מיהו יועץ ההשקעות המומלץ?

כיום יועץ ההשקעות הוא גורם שחי ונושם את התחום, מכיר אותו מקרוב ויודע כיצד להתייחס גם לסביבת ההשקעות הפיזית ולא רק התיאורטית. זאת בניגוד לייעוץ שניתן בעבר בגופים הממוסדים דוגמת הבנק, שכלל יועצי השקעות שתכליתם היא לבנות תמהיל השקעות מנותק ברמה הפיזית מהשטח. 

יחד עם זאת, הבנק עדיין נחשב למקור אנליטי ומחקרי יעיל ביותר למשקיעים בשוק ההון, שבו אפשר לאפיין את פרופיל הסיכון בצורה מדויקת עבור כל לקוח ולהתאים אותו כראוי. גם המערכות הדיגיטליות השתפרו והפכו לתומכות וידידותיות יותר למשקיעים, אם כי הן אינן מחליפות בשום אופן את הקשר האישי עם יועץ טוב ורציני, שאיננו מוטה לטובת שום גורם מלבד הלקוח שלפניו. 

יעוץ השקעות
יעוץ השקעות

יעוץ השקעות מרואה החשבון

יועצי ההשקעות בישראל מגיעים ממגוון תחומים, כך שישנם רואי חשבון המשמשים גם כיועצי השקעות ויועצים עסקיים. האם מדובר בשירות שמהווה יתרון?

נענה תחילה על שאלת הניסיון המקצועי: רואה החשבון הוא מי שלמד לתואר ראשון בחשבונאות, התמחה במשך שנתיים במשרד לראיית חשבון ועמד במבחני ההסמכה של מועצת רואי החשבון.

הכשרה זו נועדה בין היתר לפתרון בעיות בתחומי החשבונאות והתזרים, מלמדת לבחון את טיבן של עסקאות וכיצד למלא דוחות כספיים כנדרש על פי החוק. כל אלו כשלעצמם הופכים את רואה החשבון לגורם מתאים להכוונה ולייעוץ מתחום ההשקעות, שכן הוא מסוגל להמליץ על פעולות בהתאם למצב הכלכלי הקיים, הצפוי וההיתכנות לתשואה מתאימה. 

בנוסף, עבודתו של רואה החשבון מתייחסת גם לעריכת דוחות ובקורת, הכנת דוחות שנתיים והצהרות הון, מתן ייעוץ מס ותכנוני מס לרבות טיפול בהחזרי מס, סיוע ללקוחות בהתנהלות מול רשויות המיסים ולעתים גם מתן ייעוץ בנוגע לאפשרויות מתחומי ההשקעות, שעשוי לסייע לצמיחה העסקית ולרווחיות, הן בקרב עצמאיים והן בקרב שכירים בעלי תיק השקעות. 

 

היתר לייעוץ השקעות בקרב רואי החשבון בישראל

מעמדו של יועץ ההשקעות הישראלי ברור ומוגדר היטב גם בחוק. זהו בעל מקצוע שהוסמך והורשה לעסוק בייעוץ לקנייה ומכירה של נכסים פיננסיים וניירות ערך. מהגדרה זו ניתן להבין כי לא כל היועצים הפיננסיים הוסמכו למתן יעוץ השקעות ומי שאין בידו רישיון לעסוק בכך עובר למעשה עבירה פלילית. 

יחד עם זאת, בקרב מנהלי חשבונות ורואי חשבון, מקובל שישנו היתר לעסוק בייעוץ להשקעות, במסגרתו עורך הדין הופך למעורב בניהול תיקי ההשקעות ומסוגל להמליץ ללקוחותיו כיצד לפעול. החוק מאפשר לרואה החשבון לייעץ להשקעות כחלק מתחום עיסוקו, בתנאי שהאדם המקבל ייעוץ משתמש בשירותיו בפועל. 

 

יתרונות הייעוץ לעסקים ולארגונים בכל היקף

לקבלת יעוץ השקעות מרואה החשבון יש יתרונות רבים, הנה כמה מהם:

  • רואה החשבון מכיר את ספרי החשבונות ולכן ימליץ בהתאם לנתונים מהם
  • חשיפה מלאה לנכסים הקיימים, לרבות אלו הפיננסיים, מה שיסייע להסיק האם כדאי לבצע השקעה מסוימת, או להסתייג ממנה.
  • גיוון סל השקעות גם לצרכים שאינם בהכרח רווחים ישירים (למשל הפקדות לקרן מסוימת).
  • מבט שלם ומקיף הכולל את הצרכים האישיים ואת כדאיותה של כל השקעה באופן מדויק
  • ייצוג מול רשויות המס גם בתחומים שנקשרים למיסוי רווחי הון ולפעילות בשוק ההון

 

תפקידים נוספים מצד רואה החשבון

רואי חשבון הפועלים מול חברות ציבוריות המשתייכות לשוק ההון אחראיים לדיוק ולאפקטיביות של נתוני החברה ברמה הפיננסית והמנהלתית, לרבות אחריות מלאה למעקב, ביקורת והגשת דוחות. 

רואה החשבון מסייע להכנת כל הדוחות הכספיים ובמקביל מבצע משימות אפשריות כמו ייעוץ עסקי, גבייה, הנהלת חשבונות ומעקב אחר תיק ההשקעות. בדרך כלל הפעילות מלווה גם בהתקשרות הדוקה יחסית מול בנקים, קרנות פנסיה, סוכנויות וברוקרים.

 

קיימת אחריות ומחויבות לשמור על תקנות שוק ההון, במקביל לתקינה החשבונאית הקיימת בארגון. מבחינת שוק ההון, מתקיימת רגולציה שמתירה את דרכי ההחלפה, המגירה והרכישה המתאימות לגיוס כספים באופן ציבורי. מבחינת הארגון, מתייחסים לתמונת מצב מדויקת של הביצועים הפיננסיים של הארגון ושניתן להעביר אותם בקלות ובבירור למגזרים ולתעשיות הרלוונטיות. 

רואי חשבון המתמחים במתן יעוץ השקעות בשוק ההון דנים בניתוח מידע והערכת כדאיות, סיכונים והזדמנויות חדשות להשקעה, תוך עריכת מחקר ומסקנות בנוגע למניות החברה. רואה החשבון אמור לייצר בסופו של דבר החזר חיובי על ההשקעה מצד המשקיע ולשקף לו את ההזדמנות שעומדת לפניו לפני שיבחר בה, כדי להעריך את טיבה.

 

בחינת כדאיות השקעה וסיוע בגיוס כספים

חלק מהותי וחשוב בכל יעוץ השקעות מתייחס גם לתוכניותיה של חברה להגדיל את פעילותה, להתמזג ואף לצאת לרכישה גדולה, מה שדורש בדיקות מקצועיות להערכת כדאיות ההשקעה. רואה החשבון הוא גורם פיננסי מיומן שיעריך זאת ויספק את הניתוח, ההמלצות וגם את הליווי לפעולות כמו התרחבות והגדלת פעילות, כניסה למיזמים חדשים, מכירת חברה ועוד.  

הכניסה להשקעה מלווה בשלוש בדיקות מקדימות:

  • בדיקה לגבי כדאיות או רווחיות העסקה – בחינת סיכויי ההצלחה של תפעול אותה הפעילות.
  • בדיקה לגבי מימון העסקה – בחינת אפשרויות המימון שבאפשרות החברה לנצל (הון עצמי או זר).
  • החזר השקעה – בדיקת קצב החזר המימון לצד התשואה הצפויה מההשקעה. 

 

אנו במשרד רו"ח יניב נשר נדאג לספק לכם ייעוץ השקעות מקצועי ומיומן שימקסם את הצלחתכם והרווחים לאורך זמן.

שיתוף ברשתות החברתיות
Facebook
Twitter
LinkedIn
חזרו לחלק שמעניין אתכם

רו"ח יניב נשר בפייסבוק | רו"ח יניב נשר בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 10 ביקורות
×
js_loader