4 חוקים להתנהלות נכונה בעסק

במדינת ישראל ישנו אחוז סגירה מוקדמת גבוה מאוד של עסקים. בין עם זה בגלל הרגולציה החונקת או בגלל קהל היעד הישראלי הקשה נראה שלא פשוט בכל לשרוד ולהחזיק עסק רווחי ומשגשג. לעסקים גדולים יש את המומחים שלהם שיודעים כיצד לנהל את העסק אך כאשר אנו רוצים להקים עסק קטן פעמים רבות אין לנו את הידע והכלים הנדרשים. הנה כמה דברים שממש כדאי לדעת כדי להגדיל את הסיכויים שלנו להצלחה.

מהי תוכנית עסקית ולמה היא חשובה?

אנשים רבים לא מבינים מהי תוכנית עסקית וכן את החשיבות הרבה שיש לה במיוחד בשלב הקמת העסק. פעמים רבות אנשים הולכים אחר החלום שלהם ולא עוצרים לרגע לתכנן את המהלך בצורה מסודרת ואחראית. ארגון מהלך הקמת העסק ובדיקה של שלל  המרכיבים שישפיעו כל היתכנותו נקראת תוכנית עסקית. שלב תכנון התוכנת העסקית הוא קריטי ויוכל לעזור לכם להבין האם העסק כדאי וכן כיצד להתחיל ולעשות את הצעדי הראשונים בו.

כיצד בונים תוכנית עסקית ומה נכנס בתוכה הוא ידע מקצועי שלא ניתן לפרוס במעט שורות אלו וכלן מומלץ לפנות למומחים שיסייעו לכם בהכנת התוכנית העסקית. באופן כללי התוכנית תפרט כמה כסף יש להשקיע בעסק בהתחלה וכמה באופן שוטף וכמה העסק יוכל להניב.

העלויות יכולות להשתנות בהתאם לתנאים שהמדינה מציבה כגון מיסוי או רגולציה וההכנסות הצפויות עשויות להשתנות בהתאם למצב השוק בסקטור בו אתם רוצים להקים את העסק שלכם. התוכנית תפרט גם את הצעדים הראשונים שעל העסק לבצע כגון טיפול בבירוקרטיה תהליך שיווקי ומיתוגי רכישת סחורה ועוד.

כאמור, בניה של תוכנית עסקית אינה מבטיחה עסק רווחי אך היא שלב ראשון והכרחי שכמעט ואי אפשר לצאת לדרך בלעדיו. בין אם אתם מדלגים עליו כי לא ידעתם על האפשרות ובין אם אתם מנסים לחסוך כסף ע בניית התוכנית על ידי מומחים הדבר עלול לפגוע אנושות בסיכויי ההישרדות של העסק שלכם.

 

איך לקחת הלוואה בחוכמה?

לרוב פתיחת עסק כרוכה בלקיחת הלוואה מהבנק או מגוף פיננסי אחר. העלויות בהקמת עסק גבוהות ואי אפשר לממן אותן החסכונות או מהכסף השוטף שיש ברשותכם לכן הלוואה נראית כמו צעד מתבקש. עם זאת, חשוב מאוד לשים לב שלוקחים את ההלוואה הנכונה עבורנו ועושים זאת בחוכמה. הלוואה דורשת החזרים של הצמדות וריבית והדבר עשוי הביא לקריסה כלכלית של העסק ואפילו חמור מכך לפגיעה באורח החיים של בעל העסק ומשפחתו.

הדגש החשוב כאן הוא מודעות. אסור לקחת הלוואה מעבר לסכום אותו תוכלו להחזיר. במקרה שכזה יהיה עדיף לוותר או לפחות לחות את הרעיון של העסק למועד מאוחר יותר. תוכלו גם להסתפק בעסק קטן יותר עם הלוואה קטנה יותר ולאחר כה שנים של ייצוב העסק להרחיב אותו. חשיבה אחראית צעד אחר צעד תאפשר לכם לקחת הלוואה שמתאימה למידותכם.

4 חוקים להתנהלות נכונה בעסק
4 חוקים להתנהלות נכונה בעסק

דרך נוספת לדעת כמה תוכלו להחזיר היא שוב להסתכל בתוכנית העסקית. לרוב התוכנית תדע לתת לכם מדד לא רע לגבי כמה העסק יכניס ולכן גם לכמה תוכלו להחזיר כל חודש. חשוב להזכיר שהתוכנית לא מדייקת באה אחו וכדאי לקחת מרווח ביטחון כדי לא ליפול למצב הבעייתי של חוסר יכולת בהחזרת הלוואה.

דגש חשוב נוסף הוא הסכלות בפרטי ההלוואה באופן מדוקדק. לעיתים בהלוואות ישנן מונחים כלכלים שעמומים לחלק מאיתנו. יש להסתכל היטב מהי הריבית האם היא משתנה בהתאם אל ריבית הפריים או המדד, האם צריך להביא ערבים ועוד. במידה וחלק ההלוואה לא מובנית לכם מוטב לפנות לייעוץ בלקיחת הלוואות. אתם מוזמנים לפנות אלינו במשרד יניב נשר ונשמח לעמוד לשירותכם ולעזרתכם בכל מטרה.

 

מעקב אחר העסק

מתקדמים. בנינו את העסק שחלמנו עליו תמיד, לקחנו הלוואה אחראית שאנו יכולים להחזיר ועזרה לנו להקים את העסק ובנינו תוכנית עסקית איכותית. עכשיו יש לנו את שלב הניהול השוטף של העסק. צעד לא חכם יהיה לחשוב שאם הקמנו את העסק בצורה טובה והוא החל לשגשג ניתן לעזוב אותו לנפשו ולהנות מהרווחים. זוהי תפיסה לא נכונה, חשוב מאוד להמשיך לעקוב ולנהל את העסק כל העת כדי לדעת להגיב לשינויים ולהמשיך להרוויח ממנו ולהרחיב אותו.

ישנם שינויים בשוק שישפיעו כל העת על האפשרות שלכם להרוויח בעסק. בין עם זה שינויים בביקושם בשוק הנובעים מטרנדים ובין עם זה חוקים חדשים הנוגעים לגורמי הייצור שלכם שינויים יגיעו כל הזמן ויאתגרו אתכם למצוא פתרונות.

החלום שמוכרים לעסקים רבים הוא עסק פאסיבי, משהו שניתן להקים עם מאמץ התחלתי ולאחר מכן להנות ממנו בטווח הארוך עם מאמץ מינימלי  המציאות היא שלרוב עסים אינם פאסיביים וכדי להמשיך את הקיום ל עסק (ובטח אם רוצים להרחיב אותו) יש להשקיע מאמץ רב כל הזמן.

חשוב מאוד לאסוף את הנתונים לגבי העסק בצורה סודרת ולנסות לנתח אותם מידי פעם כדי להבין לאן רוח נושבת  האם יש לערוך שינוי משמעותי? האם העסק עלול להפוך ללא כדאי? גם הבנה שיש לסגור את העסק מוקדם יכולה לחסוך המון כסף. גרירה של העסק תוכל להוביל להפסדים רבים מאוד.

 

דחיינות

הנקודה האחרונה שכתבנו עליה בסעיף הקודם מובילה אותנו היישר לנקודה הזו. לא כדאי לדחות דברים בעסק שלנו. אם יש לנו מטרה לנגד העניים מומלץ להתחיל לעבוד עליה באופן מיידי. פעולה חדה זמן הנכון יכולה לחסוך כספים רבים – אם נזהה באיחור את השינוי שאנחנו צריכים לעשות בעסק אנו עלולים לפספס את המומנטום ולא להרוויח ממהלך מסוים או שלא נוכל למנוע הפסדים.

הנקודה הזו היא נקודה סופר חשובה. הרבה פעמים אנו מגיעים לצב כלשהו ומצטערים על כך שא עשינו צעדים בעבר שהיו מונעים את כל הברוך הזה. זה קורה לנו ביום יום למשל כשאנחנו מצטערים שלא עשינו כושר ולאחר זמן ה אנחנו חווים פציעה קשה וזה קורה לנו בצורה דומה ואף חמורה יותר בעסקים.

מצב בו העסק נקלע לקשיים שעלולים להביא לסגירתו לרוב יכול להימנע על ידי צעדים מקדימים שהיו נעשים לולא הדחיינות. גם צעדים חיוביים שיכלו לגרום לעסק לשגשג לפעמים נדחים ותחושת הפספוס על כך שיכולתם לקחת את העסק צעד אחד קדימה ופספסתם את זה עלולה להיות כואבת.

מומלץ לעקוב אחר הפעילות של העסק ולא לדחות צעדים שיכולים לשפר אותו או למנוע נזק לשלב שהם כבר מאוחרים מידי ויכולת ההשפעה שלהם בשל כך גם חלשה יותר.

 

סיכום

פתיחת עסק בישראל בפרט היא עניין קשה ומאתגר ועסקים רבים בארץ אכן סוגרים את עצמם לאחר תקוה קצרה מאוד. על מנת שנוכל להגשים את החלום שלנו להקמת עסק משל עצמנו ונוכל גם להרוויח ולשגשג יש לשמור על כמה כללים פשוטים. יש לתכנן מראש את העסק על ידי תוכנית עסקית, יש לקחת הלוואה חכמה לגודל שמתאים עבורנו, יש לעקוב אחרי העסק בצורה חכמה ולא לדחות דברים לשלב מאוחר מידי. בהצלחה רבה!

אנו במשרד רואי החשבון יניב נשר מעניקים שירות אמין ומקצועי תוך שימוש בניסיון של שנים ומאות לקוחות מרוצים. נשמח אם תפנו אלינו בכל בקשה או שאלה ונעמוד לשירותכם באדיבות והמקצועיות המרבית.

שיתוף ברשתות החברתיות
Facebook
Twitter
LinkedIn
חזרו לחלק שמעניין אתכם

רו"ח יניב נשר בפייסבוק | רו"ח יניב נשר בלינקדאין | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 10 ביקורות
×
js_loader